Linge Loods Paradijs: heerlijk en eerlijk eten in Asperen

 

ASPEREN • Samen met haar moeder Elly, heeft Gemma van Weverwijk zaterdag Linge Loods Paradijs geopend in Asperen. De plek voor biologische streekproducten, groente, fruit en lekkernijen uit de biologische en lokale keuken.

Linge Loods Paradijs is met haar vintage inrichting en lokale insteek een eigentijdse en unieke plek. De streekwinkel en het boomgaardcafé zijn te vinden op het terrein van fruitbedrijf van Weverwijk. Linge Loods Paradijs verkoopt een ruime selectie aan eerlijk eten, zo veel mogelijk afkomstig van bedrijven uit de regio of uit eigen land. In de streekwinkel willen Gemma en Elly hun klanten kennis laten maken met huisgemaakte creaties en de verhalen achter de producten.

Lekkerder
"Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt om te achterhalen waar onze producten nu precies vandaan komen en daarbij hebben we geen idee meer wat er allemaal in ons eten zit. Ik maak en groei graag zoveel mogelijk zelf, zodat ik exact weet wat ik eet. En het smaakt ook nog een stuk lekkerder wat mij betreft", vertelt Gemma.

Linge Loods Paradijs heeft ruime openingstijden en verkoopt onder andere dagverse biologische en niet-biologische groente en fruit, bio-dynamische boerenkaas, biologisch rundvlees en diverse molenaarsproducten. Natuurlijk zijn er ook de appels, peren en pruimen uit eigen boomgaard, net zoals de daarvan geperste vruchtensappen. Ze verwerken het fruit tevens tot jam, stoofpeertjes en appelmoes.

Boomgaardcafé
Om de beleving compleet te maken serveert Linge Loods Paradijs verse koffie, zelfgemaakte taarten en kleine biologische en vegetarische lunchgerechten. Hiervan genieten kan naast de houtkachel in het boomgaardcafé, maar ook in het zonnetje op het aan de boomgaard grenzende terras. Ideaal tijdens een fiets- of wandeltochtje. Tevens is het mogelijk om bijna alle huisgemaakte gerechten te bestellen of af te halen.

 

Dit leuke stukje en de foto in het kontakt hebben we te danken aan Marijke Verhoef.

http://www.hetkontakt.nl/regio/leerdam/algemeen/100933/linge-loods-paradijs-heerlijk-en-eerlijk-eten-in-asperen

Klik hier om naar de openingstijden te gaan